Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós bulgur - ahogy a gyerekek is megeszik! Újdonság a bloggerünktől

Az anyukák sokszor esnek dilemmába: gyors vacsorát szeretnének készíteni a gyerekeknek, de finomat és egészségeset is. Bloggerünk, Babiczky-Pfliegel Dóra megmutatja, hogy ez a három kitétel teljesül ebben az egytálételben!

Ha mindössze egy edény piszkolásával készíthetem el az ebédet, és mindezt fél óra alatt letudhatom, már elégedett vagyok. Ha ezek mellett a gyerekeim örömmel el is fogyasztják a legújabb kreálmányt, akkor pedig egyenesen úszok a boldogságban. Ezzel az egytálétellel mindezek teljesülhetnek!

Fogyassz gabonát 3-szor egy héten!

Bár a magyarok többsége a tésztát részesíti előnyben, én mindenkit arra bíztatok, hogy fogyasszon gabonát is, mert nem csak egészségesebb és diétásabb (bizonyos fajtái), mint a tészta, de egyáltalán nem unalmas, ha megtanulod, melyiket hogyan készítsd el, illetve milyen ételekhez használd fel. A rizs mellett a bulgur, kuszkusz, köles nagy kedvenc nálunk, mert hamar megfőnek, állaguk és ízviláguk közel áll a gyerekeim ízléséhez.

Bulgur, a sokoldalú

A bulgurt méretétől és típusától függően többféleképpen beilleszthetjük étkezésünkbe; tehetjük salátába, készíthetünk belőle desszertet, de még levesbetétként is felhasználhatjuk. Rostban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, glikémiás indexe közepesen alacsony, így nem emeli meg olyan mértékben a vércukor szintet, mint a sima fehér rizs.

Csicseri borsó, bab, lencse…

…Feketeszemű menyecske – jól ismerjük a kedvelt óvodás dalocskát, és ennek köszönhetően talán csemeténkben is hamarabb alakulhat ki a szimpátia a csicseriborsó iránt. Magas rost-és alacsony zsírtartalma miatt diétázóknak ideális választás, ha a picinek szorulása van, akkor is is bevethető, ugyanis a székrekedés kiváló ellenszere.

A csicseriborsós bulgur receptjét itt találod >>> 

Dóri blogját itt találod >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss