Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsóleves petrezselymes joghurttal

MME MME
1
45 perc
mester
átlagos
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: Összekeverjük a joghurtot és a tejfölt. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, és hozzákeverjük. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit felszeleteljük, és félbevágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a fokhagymát és a gyömbért apró kockákra vágjuk. A babot megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk. A csicseriborsót lecsepegtetjük.

Felforrósítjuk az olajat. A babot, a sárgarépát, a zellert, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért állandó keverés mellett kb. 3 percig pirítjuk benne A csicseriborsót a cukkinivel együtt a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk a curryt, és lepirítjuk. Felengedjük a zöldséglevessel, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A levest lefedve, lassú tűzön 5-10 percig főzzük.

A paradicsomot megmossuk, negyedeljük, majd a levesbe tesszük, és még 1-2 percig pároljuk benne. A levest kevés citromlével ízesítjük. Petrezselymes joghurttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek