Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-saláta maradék sült hússal

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 10 db fürjtojás (csilis olajban)
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg sült hús (pl. maradék)
  • 3 ek méz
  • 2 tk magos dijoni mustár
  • 1 db citrom leve
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, folyó víz alatt lemossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A fürjtojásokat kiszedjük a csilis olajból, majd félbevágjuk mindet.
  2. A paradicsomot felszeleteljük. A sült húst - amely lehet maradék is - kisebb darabokra tépkedjük.
  3. A mézhez hozzáadjuk a mustárt, a csilis étolajat, a citromlevet és a sót, majd alaposan összekeverjük. Néhány csepp citromlével ízesíthetjük.
  4. Egy tálba beletesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, hozzáadjuk a sült húst és a paradicsomot, majd ráöntjük a mézes-citromos dresszinget, és alaposan összekeverjük. A fürjtojással tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek