Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-leves húsgombóccal

90 perc
egyszerű
költséges
3 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 1 mk kurkuma
  • 1 mk só
  • 1 mk őrölt koriander
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • A leveshez:
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1-2 szál zellerzöld
  • 5-6 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál lestyán
  • 1-2 db szárított csilipaprika apróra vágva
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk kurkuma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 l víz

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, majd ráfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd összegyúrjuk a masszát. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd félretesszük felhasználásig.
  2. Az olívaolajat és a vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a vékonyra szeletelt paprikát, majd pár perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan összekeverjük, és felöntjük a vízzel.
  3. Ezután beletesszük az előzőleg cérnával összekötött zöldfűszereket, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd kb. 30 percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről, kiszedjük a zöldfűszereket, és botmixerrel pépesítjük, majd beletesszük az előzőleg elkészített húsgombócokat, és szép lassan addig főzzük, még megfőnek. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, hozzáfacsarjuk a citromlevet, majd még pár percig főzzük.
  5. Tálalás előtt a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon laktató leves, télen szívesen főzöm. Érdemes a zöldfűszereket összekötni, mert akkor egyben kitudjuk majd venni a levesből. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss