Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-leves (bagolyborsó)

MME MME
210 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A csicseriborsó-leves elkészítéséhez a csicseriborsót a főzés előtti napon beáztatjuk hideg vízbe (főzés előtt leöntjük a borsóról az áztatólevet).
  2. A kolozsvári szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszőleges méretűre felaprítjuk.
  3. A kolozsvári szalonna zsírját egy kis olajon kiolvasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és együtt megdinszteljük.
  4. Rátesszük a zöldségeket, azokat is pirítjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is.
  5. Miután megdinszteltük a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. Beledobunk a levesbe egy csokor petrezselyemzöldet apróra vágva, és kb. 3 órát főzzük.
  6. Miután megfőtt, a csicseriborsó és a zöldségek felét kivesszük a levesből, és leturmixoljuk. Beletesszük a tejfölt és a citromlét, beledobjuk a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, néhány szem pirított köménymagot, majd készre főzzük. 

Megjegyzés

Mészáros Tünde Rita receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss