Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-krémleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megdinszteljük az olajon az apróra vágott répát, majd a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és addig főzzük tovább, amíg minden puha nem lesz.
  2. Botmixerrel pürésítjük, a tejszínnel bedúsítjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Csavarjunk bele egy fél citromot is. Tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet.

HUMUSZ (CSICSERIBORSÓKRÉM) 

TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES) 

TAVASZI ZÖLDSÉGES GRÍZGOMBÓC LEVES 

Megjegyzés

Hamar elkészíthető, roppant finom leves.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss