hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó-fasírt almás zellersalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 6 db reszelt alma
  • 1 db reszelt zellergumó
  • 5 db reszelt sárgarépa
  • 1 db jégcsapretek
  • 1/2 db citrom kifacsart leve
  • A dresszinghez:
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl olívaolaj
  • 2 dl rizstejszín
  • porított nádcukor
  • őrölt mustármag
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • A fasírthoz:
  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek csicseriborsóliszt
  • őrölt római kömény
  • őrölt bors
  • őrölt koriander

Elkészítés

1.

A saláta hozzávalóit megmossuk, megpucoljuk és nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Sózni tilos! Alaposan összekeverjük.

2.

Közben elkészítjük a dresszinget. A tojássárgájához sót és egy kevés citromlevet adunk, majd habverővel kikeverjük. Csurgatva, óvatosan öntjük az olajat a tojáshoz, miközben intenzíven keverjük (a készítésnél fontos, hogy a tojás és az olaj azonos hőmérsékletű legyen). Hozzákeverjük a tejszínt is. Megsózzuk, majd fehér borssal és mustármaggal fűszerezzük, és nádcukorral édesítjük.

3.

A csicseriborsót átválogatjuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd a fokhagymákkal együtt ledaráljuk. Befűszerezzük, és a finomra vágott petrezselyemmel együtt összedolgozzuk. Fél órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután nedves kézzel golyókat, esetleg laposabb pogácsákat formázunk.

4.

Ha az első próbasütésnél szétesik a golyó, akkor az ízével harmonizáló csicseriborsólisztet adunk hozzá. Tűzforró olajban 2-3 perc alatt világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, friss salátával, sült édesburgonya chipsszel kínáljuk.

Megjegyzés

Vigyázzunk, ha túl kicsik a golyók, könnyen megéghetnek, kiszáradhatnak! Fontos, hogy az olaj tűzforró legyen és ellepje teljesen a golyókat. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek