Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó curry spenótos rizzsel

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 2 evőkanál vajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább dinszteljük, majd sózzuk, fűszerezzük (római kömény, koriander, kurkuma, chilipor), és keverjük még 1 percig. Ekkor felöntjük a paradicsommal, és lágyan főzzük, amíg kissé sűrűbb lesz. Kevés vizet is adunk hozzá, majd hozzáöntjük a csicseriborsót, és összefőzzük. Néhány szemet össze is nyomhatunk, így önmagával tudjuk sűríteni a curryt.

A gyömbért és garam masalát csak a vége fele adjuk hozzá, hogy intenzívebben megmaradjon az ízük.

A körethez a rizst frissen készítjük, 2x-es mennyiségű vízben puhára főzzük. Ezalatt a spenótot megtisztítjuk, és 1 evőkanál vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk enyhén, és a frissen főtt rizzsel elkeverve köretként tálaljuk a curryhez.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss