Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csészés csokigolyók - ahogy a gyerekek szeretik: ÚJ recept bloggerünktől!

A csokiimádat előbb-utóbb mindenkit utolér, és bár próbálhatjuk gyermekünket távol tartani az édes bűnbeeséstől, végül aztán mégis eljön a nagy pillanat, amikor is az első kocka csokit megkaparintva csemeténk vádló tekintetéből ezt olvashatjuk ki: hol dugdostad ezt eddig előlem?
Étcsokival tárazz be otthon!

Az én lányaim is minden formájában fogyasztanák, ha az anyjuk nem lenne szemfüles, és próbálná őket az egészséges verzió felé terelgetni. Nálunk otthon csak 70%-os étcsokoládét találhatnak a kölykök, hiába másznak be derékig a „nassos kosásrba”.És ha meg is lelik a kincset, 1-2 kockánál többet nem esznek, mert az étcsokoládé ízvilága sokkal koncentráltabb, továbbá kissé keserű.

Flavonoidok és teobromin

A szív és érrendszert erősítő flavonoidok igazán csak az étcsokiban és a tiszta kakaóporban érhetőek magas számban tetten, ezért fontos, hogy jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét fogyasszunk. Túlzásba itt se essünk, mert az élénkítő hatásáról ismert teobromin hamar túlpörgetheti a kisebbeket.

Csokigyurma

A gyerekeket megcélzó tévé reklámokban a nagyobbik lányomnál nagyon betalált az ehető gyurma, aminek utánanéztem. Lényegében színes fondantot árulnak jó sok pénzért, amit 100%-os cukortartalma miatt is inkább a bolt polcán hagytam. Otthon viszont elkészítettük együtt ezt a nyers csokimasszát, amit kedvükre gyúrhatnak, és boldogan nyalogathatnak le a mancsaikról.

Egy golyóban az összes alapíz

Ez a desszertgolyó ezerféleképpen díszíthető és ízesíthető. A datolyának köszönhetően édes, a szezámmagtól és az étcsokitól keserű, legutóbb pedig aszalt meggyet is daráltunk bele, így a savanykás ízt is belecsempésztük. Természetesen a csipet só sem maradhat ki belőle.

A csészés csokigolyó receptjét itt találod >>> 

 Itt olvass tovább bloggerünkről >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss