hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés vizes piskóta

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a hideg vízzel kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd belekeverjük a tojások habját (ezt már ne géppel csináljuk,mert összetörik a hab). Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük a piskótatésztát.

A cseresznyét kimagozzuk, lecsepegtetjük, és fahéjjal elkevert kristálycukorban megforgatjuk. Rászórjuk a tészta tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük.(Tűpróba!)

Ezek is érdekelhetnek

Friss