hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés túrótorta

MME MME
4 4.2/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és kimagozzuk. A túrót, a tejet, a pudingport, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és sima krémmé keverjük.
  2. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Összekeverjük a mazsolát és a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, cukrot adunk hozzá és tovább verjük, amíg a hab egészen keménnyé nem válik. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, a formába öntjük és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
  3. A tortát előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A túrótorta összeesik, ha túl magas hőmérsékleten sütjük. Alacsonyabb hőmérsékleten csak egy kicsit emelkedik meg, és kevésbé esik össze. Ez az igazi túrótorta titka. Ajánlott sütési fokozat: villanysütőnél: 150 fok, gázsütőben: 1-2 fokozat. - MME

Ezek is érdekelhetnek