hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés tekercs

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és kivajazzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszitálunk 7,5 dkg cukrot, és addig keverjük, amíg fényes lesz. A tojássárgájákat 12,5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztes keveréket, és ráhalmozzuk a tojáshab felét. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, végül a maradék habot is belekeverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, és kb. 15 percig sütjük. Vékonyan megszórunk kristálycukorral egy tiszta konyharuhát, ráborítjuk a piskótát, és a ruha segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A cseresznyét lecsepegtetjük, megöntözzük a pálinkával. A fehér csokoládét lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot és két evőkanál kivételével a fehér csokoládét. A masszába belekeverjük a cseresznyét, a piskótát kitekerjük, megkenjük a cseresznyés masszával, és újra feltekerjük. A tekercset megszórjuk a tej- és a félretett fehér csokoládéforgáccsal.

Megjegyzés

A tejszínes masszát ketté is oszthatjuk, hogy a tekercset bevonjuk vele a végén. - MME

Ezek is érdekelhetnek