Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés tejespite

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lereszelt narancshéjat, az olajat és a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez úgy, hogy sima masszát kapjunk.
  2. Egy üres, 25x39 cm-es tepsit előmelegített sütőbe helyezünk pár percre, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és kibeleljük sütőpapírral. Megkenjük a vajjal, majd egyenletesen rászórjuk a barna cukrot és a kimagozott cseresznyét. Végül óvatosan rásimítjuk a tésztát. 
  3. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük.

    ITT AZ ELLENÁLLHATATLAN CSERESZNYE! TUTI TIPPEK, MIRE HASZNÁLD >>>

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ EPRES TEJPITE, AVAGY KEDVENCÜNK A CLAFOUTIS >>>

    ÍGY SÜSS TÖKÉLETES FRANCIA TEJPITÉT >>>

Megjegyzés

Én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss