A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megmosott gyümölcsöket kimagozzuk. A felezett cseresznyéket és a negyedelt barackokat keverőtálban összeforgatjuk a keményítővel, majd a 2,5 dkg barna cukorral elkevert cseresznyelével. Áttesszük egy kivajazott tűzálló tálba, és elősütjük 10 perc alatt.
Közben a tésztához a lisztet elvegyítjük a zabpehellyel, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és egy kevés narancshéjjal. A vajat a lisztes keverékre daraboljuk, és ujjainkkal morzsalékosra gyúrjuk. Végül beledolgozzuk az írót. (Nem kell sokáig keverni!)
A tálat kivesszük a sütőből, és a tésztamasszát nagyobb foltokban a gyümölcsökre kanalazzuk úgy, hogy a halmok között távolságot hagyunk. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és a cobblert készre sütjük további 20 perc alatt. Rövid hűtés után, melegen tálaljuk.