hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-sárgabarackos cobbler

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A megmosott gyümölcsöket kimagozzuk. A felezett cseresznyéket és a negyedelt barackokat keverőtálban összeforgatjuk a keményítővel, majd a 2,5 dkg barna cukorral elkevert cseresznyelével. Áttesszük egy kivajazott tűzálló tálba, és elősütjük 10 perc alatt.
  2. Közben a tésztához a lisztet elvegyítjük a zabpehellyel, a barna cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és egy kevés narancshéjjal. A vajat a lisztes keverékre daraboljuk, és ujjainkkal morzsalékosra gyúrjuk. Végül beledolgozzuk az írót. (Nem kell sokáig keverni!)
  3. A tálat kivesszük a sütőből, és a tésztamasszát nagyobb foltokban a gyümölcsökre kanalazzuk úgy, hogy a halmok között távolságot hagyunk. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és a cobblert készre sütjük további 20 perc alatt. Rövid hűtés után, melegen tálaljuk.

11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

8 SÁRGABARACKOS ÉDESSÉG, AMIT KÁR VOLNA KIHAGYNOD A SZEZONBAN! >>> 

Tetszés szerint elkészítheted csak az egyik gyümölccsel, vagy változtathatod a cseresznye és a barack arányát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss