A tortaalaphoz finomratörjük a kekszet, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. 6 db kerek kiszúróformábanyomkodjuk.A hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a krémsajtot, a cukrot, a tejszínt és a citrom lereszelt héját. A zselatint kissé kinyomkodjuk, majd forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a krémsajthozkeverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Elosztjuk a krémet a kekszes alapokon, majd néhány órán keresztül hűtjük.
A díszítéshez egy lábosba tesszük a kimagozott cseresznyét és a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel, és felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Elkeverjük, és sűrűrefőzzük a cseresznyés mártást. Lehúzzuk a tűzről, belecsorgatjuk a likőrt, és hagyjuk kihűlni.
Kivesszük a tortácskákat a hűtőből, egy vékony pengéjű, felforrósított késsel körbevágjuk mindet a kiszúróformák pereménél, majd kiszedjük a süteményeket, és tányérokra tesszük. Meglocsoljuk a szirupos cseresznyemártással, és 1-1 kis darab mentaággal tálaljuk.