Cseresznyés sajttortácskák

MME MME
60 perc
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • keksz
  • vaj
  • zselatinlap
  • krémsajt
  • kristálycukor
  • habtejszín
  • citrom
  • tojásfehérje
  • cseresznye
  • kristálycukor
  • étkezési keményítő
  • meggylikőr
  • menta
  • keksz

Elkészítés

  1. A tortaalaphoz finomratörjük a kekszet, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. 6 db kerek kiszúróformábanyomkodjuk.A hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a krémsajtot, a cukrot, a tejszínt és a citrom lereszelt héját. A zselatint kissé kinyomkodjuk, majd forró vízfürdő fölött megolvasztjuk, és a krémsajthozkeverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Elosztjuk a krémet a kekszes alapokon, majd néhány órán keresztül hűtjük.
  3. A díszítéshez egy lábosba tesszük a kimagozott cseresznyét és a cukrot, felöntjük 100 ml vízzel, és felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Elkeverjük, és sűrűrefőzzük a cseresznyés mártást. Lehúzzuk a tűzről, belecsorgatjuk a likőrt, és hagyjuk kihűlni.
  4. Kivesszük a tortácskákat a hűtőből, egy vékony pengéjű, felforrósított késsel körbevágjuk mindet a kiszúróformák pereménél, majd kiszedjük a süteményeket, és tányérokra tesszük. Meglocsoljuk a szirupos cseresznyemártással, és 1-1 kis darab mentaággal tálaljuk.

Megjegyzés

Az apró formák helyett használhatunk egy nagy, kapcsos tortaformát is.  - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss