Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés sajttorta brownie

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A kimagozott cseresznyéket meglocsoljuk a pálinkával és hagyjuk állni legalább fél órát.
  2. A brownie alaphoz vízfürdő felett megolvasztjuk a darabokra töredelt csokoládét, a vajjal együtt. Közben egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a tojásokat a nádcukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűlt csokoládét, végül belekeverjük a lisztet is. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd az egészet a csokoládés massza tetejére simítjuk. 
  4. A beáztatott cseresznyéket kinyomkodjuk, és szépen elrendezzük a krémsajtos réteg tetején. A 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük.

TIPP:

Megjegyzés

Természetesen, ha gyerekek is esznek a sütiből, akkor hagyjuk ki a gyümölcs pálinkában történő áztatását.
Próbáljuk ki meggyel is, ha már nem jutunk hozzá cseresznyéhez.
Tálaláskor tehetünk még a tetejére a gyümölcsökből. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss