A kimagozott cseresznyéket meglocsoljuk a pálinkával és hagyjuk állni legalább fél órát.
A brownie alaphoz vízfürdő felett megolvasztjuk a darabokra töredelt csokoládét, a vajjal együtt. Közben egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a tojásokat a nádcukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűlt csokoládét, végül belekeverjük a lisztet is. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a keveréket.
Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, a tojásokat, a kristálycukrot, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd az egészet a csokoládés massza tetejére simítjuk.
A beáztatott cseresznyéket kinyomkodjuk, és szépen elrendezzük a krémsajtos réteg tetején. A 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45-50 percig sütjük.
Természetesen, ha gyerekek is esznek a sütiből, akkor hagyjuk ki a gyümölcs pálinkában történő áztatását.
Próbáljuk ki meggyel is, ha már nem jutunk hozzá cseresznyéhez.
Tálaláskor tehetünk még a tetejére a gyümölcsökből. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!