Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, a porcukorral összekeverjük, félretesszük, levétől kicsöpögtetjük.
A tejet felforraljuk, a zsemléket apró kiskockákra vágjuk vagy tépkedjük, és a tejjel meglocsoljuk.
A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kissé felvert tojásokat, a citromlevet, pici sótés a mandulát, összekeverjük. A megpuhult zsemlekockákat a tejfölös mártásba forgatjuk.
Egy mély tűzálló tálat vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tejfölös-zsemlés keverék felét. A cseresznye felét a masszára szórjuk, a maradék masszával beborítjuk, a maradék cseresznyét és a mandulaforgácsot a tetejére szórjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre