A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliát egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat. Figyeljük a tészta állagát: van amikor elég 1 bögre víz, van, hogy sokkal több kell a liszt függvénye.
Az így kapott masszába belekeverjük a cseresznyét, és az egészet beleönjük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben, jb 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Itt a cseresznye szezon (jótékony hatásairól és ájurvédikus hatásairól tegnap írtam egy bejegyzést, itt olvashatsz róla). Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában. Mint tudjátok imádok sütni főzni és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki:) Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire) vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:) Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.
TIPP: A vajat apróra vágom, beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!