A megmosott és lecsöpögtetett gyümölcsöket kimagozzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a sót és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojást, a vanília kikapart belsejét, a tejet és a tejszínt, majd palacsintatészta sűrűségűvé keverjük.
Egy piteformát kivajazunk és kilisztezünk, beledobjuk a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A clafoutis egy francia eredetű tejes pite. Kevés liszttartalma miatt egészséges édesség. Langyosan és hidegen ideális fogyasztani, melegen nehezen szeletelhető. Mindenféle gyümölccsel finom! A tetejét pirított mandulaforgáccsal szoktam megszórni, és a mellé adagolt fagyi sem rontja el! :-) - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!