Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-meggyes clafoutis

MME MME
5 4.3/5
45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és lecsöpögtetett gyümölcsöket kimagozzuk. 
  2. Egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a sót és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojást, a vanília kikapart belsejét, a tejet és a tejszínt, majd palacsintatészta sűrűségűvé keverjük.
  3. Egy piteformát kivajazunk és kilisztezünk, beledobjuk a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A clafoutis egy francia eredetű tejes pite. Kevés liszttartalma miatt egészséges édesség. Langyosan és hidegen ideális fogyasztani, melegen nehezen szeletelhető. Mindenféle gyümölccsel finom! A tetejét pirított mandulaforgáccsal szoktam megszórni, és a mellé adagolt fagyi sem rontja el! :-) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss