Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kicsepegő levét felfogjuk.
Lisztezett deszkán a tésztát téglalappá nyújtjuk, kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük vízzel, és megszórjuk 2 evőkanál cukorral. Ráborítjuk a másik lapot, kissé lenyomkodjuk. Pizzavágóval 15 egyforma darabra vágjuk. Kibéleljük sütőpapírral a tepsit, egymástól távol rárakjuk a tésztákat, és 20 percig pihentetjük.
Ezután a sütőt 200 C-fokra előmelegítjük, a tésztát kb. 15 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és félretesszük. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen két lapra vágjuk.
A cseresznye levét a meggyléhez öntjük, majd elveszünk 6 evőkanállal, és összekeverjük a pudingporral. A maradék gyümölcslevet 3 evőkanál cukorral felforraljuk, beleöntjük a kikevert pudingport, és kevergetve sűrűre főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval és 1 evőkanál cukorral habbá verjük. Az alsó tésztalapokra meggyes krémet kenünk, erre tejszínhabot nyomunk, és rárakjuk a felső tésztalapot. Megszórjuk porcukorral, és tálalásig hidegre tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre