Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-kókuszos kétszersült

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg kétszersült
  • 1 üveg magozott cseresznyebefőtt (35 dkg)
  • 2 pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • a cseresznyebefőtt leve

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük.

A csereszenyét lecsepegtetjük, a levet felfogjuk. A kétszersültet a tálra aljára fektetjük, és meglocsoljuk a lé felével. Rászórjuk a gyümölcsöt.

A tejfölt összekeverjük a tejjel, a mézzel, a vaníliás cukorral, és a rakottasra öntjük. Megszórjuk a kókuszreszelékkel, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Az öntethez a maradék levet felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük bele az öntetet. A felfújthoz kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss