Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-kekszes sütemény

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját. 
  2. 50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tejfölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tejszínes masszához keverjük.
  3. A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen eloszlatjuk. A piskótatallérokat szép sorban elhelyezzük a cseresznyés krémen, majd sorba rendezzük rajta a félbevágott cseresznyeszemeket.
  4. A cukrot 7 dl vízzel és a tortazselével felforraljuk, majd hagyjuk kissé kihűlni, és a cseresznyékre öntjük. Tálalás előtt legalább 4 órát hűtjük, de úgy az igazi, ha még előző nap elkészítjük. 

    A legfinomabb cseresznyés sütik >>> 

    Felejthetetlen nyári receptek >>> 

    Házi sütemények a nagyitól >>> 

Megjegyzés

Érik a zamatos cseresznye, adok egy tippet a tökéletes felhasználására! :) (Meggyel is lehet helyettesíteni a cseresznyét!) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss