Az édes vajas keksszel dupla rétegben kibéleljük a 24x24 cm átmérőjű tepsi alját.
50 dkg cseresznyét botmixerrel pürésítünk. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tejfölt, a porcukrot és az összeturmixolt cseresznyét. A zselatint feloldjuk 1 dl langyos vízben, és a tejszínes masszához keverjük.
A keverékhez forgatunk még 20 dkg cseresznyét, és a kekszes rétegen egyenletesen eloszlatjuk. A piskótatallérokat szép sorban elhelyezzük a cseresznyés krémen, majd sorba rendezzük rajta a félbevágott cseresznyeszemeket.
A cukrot 7 dl vízzel és a tortazselével felforraljuk, majd hagyjuk kissé kihűlni, és a cseresznyékre öntjük. Tálalás előtt legalább 4 órát hűtjük, de úgy az igazi, ha még előző nap elkészítjük.