Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés felfújt

MME MME
2 4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.
Elkészítés: A vajat 10 deka cukorral és a vanília belével (vagy a vaníliás cukorral) krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejet, a mézet, a búzadarát, a réteslisztet, a tejfölt, a sütőport, és jól összekeverjük. Egy lapos sütőformát kizsírozunk, az aljára helyezzük a kétszersülteket, majd ráöntjük a túrómassza felét. A massza felszínén arányosan elosztjuk a cseresznyét, megszórjuk a maradék cukorral. A túrós massza másik felét simára elegyengetjük a cseresznyeréteg tetején. A hideg sütő középső rácsára helyezzük, és 180°C-ra melegítve ( gázsütő 2. ) 40 percig sütjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 814 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss