hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-fahéjas túrótorta

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg cseresznye
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • A takaróhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, kevés sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával. Ha kész, 1 órára hideg helyre tesszük.

A töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük.

Kikenünk vajjal egy lapos, kb. 30 cm átmérőjű sütőformát, a maradék vajat felolvasztjuk. A tejben eldolgozzuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. A vajjal együtt a túróhoz adjuk.

A tésztát kinyújtjuk, a formába terítjük. Villával megszurkáljuk, belesimítjuk a túrókrémet, és megszórjuk a cseresznyével.

A takaróhoz kikeverjük a vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a liszttel, és a torta tetejére morzsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Megjegyzés


Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek