Elkészítés: A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, kevés sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával. Ha kész, 1 órára hideg helyre tesszük.
A töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük.
Kikenünk vajjal egy lapos, kb. 30 cm átmérőjű sütőformát, a maradék vajat felolvasztjuk. A tejben eldolgozzuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. A vajjal együtt a túróhoz adjuk.
A tésztát kinyújtjuk, a formába terítjük. Villával megszurkáljuk, belesimítjuk a túrókrémet, és megszórjuk a cseresznyével.
A takaróhoz kikeverjük a vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a liszttel, és a torta tetejére morzsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre