Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-diós muffin egyszerűen

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában). A liszthez hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük, és simára keverjük a porcukorral, a tejszínnel, és az egész tojásokkal. Ezután hozzáötnjük a lisztes keverékhez, és egy fakanállal összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cseresznyét is
  3. A muffin formát kibéleljük papírral, (ha szilikonos a formánk, akkor nem kell kibélelni), majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

11 EGYSZERŰ MUFFIN RECEPT, HA GYORSAN VALAMI SÜTIRE VÁGYSZ!>>> 

9+1 SÓS MUFFIN, AMIT IMÁDNI FOGYSZ>>> 

8 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON MUFFINFORMÁD>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája könnyű és finom szaftos, melyhez jól illik a cseresznye. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss