A cseresznyét kimagozzuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában). A liszthez hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük, és simára keverjük a porcukorral, a tejszínnel, és az egész tojásokkal. Ezután hozzáötnjük a lisztes keverékhez, és egy fakanállal összekeverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cseresznyét is
A muffin formát kibéleljük papírral, (ha szilikonos a formánk, akkor nem kell kibélelni), majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.