Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-csokis-mandulás energiaszeletek

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 11,5 dkg zabpehely
  • 4 dkg hámozott és szeletelt mandula
  • 2 ek szezámmag
  • 3,5 dkg nem édesített puffasztott gabonaféle
  • 16 dkg szárított cseresznye
  • 8 dkg szárított sárgabarack, felvagdosva
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé, durvára felaprítva
  • 10 dkg mogyoró vaj
  • 8 dkg nádcukor
  • 12,5 dkg méz
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • nagyobb csipet tengeri sópehely

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú tepsit kiolajozunk.
  2. A zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot összekeverjük. A keveréket egy tepsibe rakjuk, és 5-8 percig sütjük, amíg enyhén megpörkölődik. A tepsit félidőben megrázogatjuk, hogy egyenletesen piruljon. Hagyjuk a kicsit hűlni.
  3. Közben egy nagy előkészítő edényben összekeverjük a puffasztott gabonát, a szárított cseresznyét, a szárított sárgabarackot és az étcsokoládét. Beleszórjuk a zabpehely-keveréket és az egészet alaposan összekeverjük.
  4. Egy kis lábosban összeöntjük a mogyoróvajat, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot és a sót. Közepes hőmérsékleten kb. 3-4 percig főzzük, amíg a keverék bugyogni kezd, és a nádcukor elolvad.
  5. A folyadékot 5 percig hagyjuk hűlni, azután a száraz összetevőkre öntjük, és egy spatulával összekeverjük. A keveréket átrakjuk az előkészített tepsibe. Kezünkre kevés olajt öntünk és a keveréket határozott mozdulatokkal a tepsibe nyomkodjuk, hogy egyenletes réteget alkosson.
  6. Addig hűtjük, amíg megszilárdul, ehhez körülbelül 30 percre lesz szükség. Amikor szilárd, 8 részre felvágjuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Food Network - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss