Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyekrémleves mandulás habbal

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
  2. A citrom sárga héjából, késsel csíkokat vágunk, ezt is hozzáadjuk a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítjuk, hozzáadjuk a mézet és a citromlevet, botmixerrel egyneművé mixeljük, visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk.
  3. Miután felforrt, levesszük a tűzről, majd az edényt hideg vízbe állítva, lehűtjük. A habhoz, a tojásfehérjét, a mandulakivonattal és a porcukorral kemény habbá verjük. Közben egy szélesebb edényben vizet forralunk, citromlevet teszünk bele, és amikor forr, kanállal galuskákat szaggatunk a habból, és egy-két perc alatt megfőzzük, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemeljük a galuskákat, lecsepegtetjük, majd a hideg cseresznyeleves tetejére tesszük.
  4. Tálaláskor, száraz serpenyőben világosra pirított, mandulaforgáccsal meghintjük. 

 

Megjegyzés

Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet és tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes. Ez a finom leves a kánikulában nagyon jól esik, alaposan behűtve, olyan mint egy finom desszert. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek