Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseréptálban sült oldalas

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésoldalas
  • friss zöldségkeverék (pl. sárgarépa, cukkini, karalábé, zellergumó, gomba, karfiol, cukorborsó, de mélyhűtött is lehet)
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • A pácoláshoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • petrezselyemzöld
  • újhagymaszár
  • kakukkfű
  • zsályalevél,
  • kerti borágó

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén mélyen bevágom, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval megszórom. A fűszernövényeket apróra vágom, és hozzáadom az olívaolaj és szójaszósz keverékhez, majd a húst jól bedörzsölöm. Legalább 1 órát, de jobb, ha több órán át pácolódik.

Sütés előtt forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen átsütöm a húsnak, majd átteszem a cseréptálba /római tál/. A nyílásokban elhelyezem a hasábokra, szeletekre vágott zöldségféléket, leöntöm a
tejföl és tojássárgája keverékkel, kevés vizet vagy bort aláöntve és lefedve készre sütöm, közepes hőfokon kb. 1 óra alatt, sülés közben többször locsolgatva saját levével.

Burgonya- vagy rizskörettel tálalom.

Megjegyzés

Cserépedényben sütésnél a gázt csak a sütés kezdetekor gyújtom be.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss