Cserépedényben sült oldalas

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha kell, félbevágjuk, hogy elférjen a cserépedényben, majd bedörzsöljük alaposan sóval, borssal és majorannával. Ezután a jénaiba téve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A szalonnát vékonyra szeleteljük, és a cserépedény aljára fektetjük. Rárakjuk a megpucolt és feldarabolt burgonyát, és megsózzuk. Ráfektetjük a húsdarabokat és körberakjuk a pucolt és feldarabolt fokhagymával, hagymákkal és cikkekre vágott almával.
  3. 2 dl vizet aláöntünk, rárakjuk a fedőt, és berakjuk a hideg sütőbe, majd 150 fokon 1,5-2 órán át sütkük. Az utolsó 1/2 órában levesszük róla a fedőt, és úgy sütjük. Tálaláskor a vele sült körettel kínáljuk.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

    Baconös finomségok >>> 

    A legjobb egytálételek >>> 

Megjegyzés

Isteni finom kemencében. - Spider Girl

Ezek is érdekelhetnek

Friss