Morzsoljuk a langyos tejbe az élesztőt, keverjük el, és adjunk hozzá egy kiskanálnyi kristálycukrot. Megint keverjük el, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
A hagymát vágjuk apróra, majd az összezúzott fokhagymával együtt vajon pirítsuk meg. A liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a tojásokat, a sót, 1 kiskanálnyi cukrot, az édesköményt, a rozmaringot, az apróra vágott kaprot, a csipetnyi őrölt szerecsendiót, valamint a vajon megpirított fokhagymát és hagymát. Mindezt keverjük össze, dolgozzuk sima tésztává, majd takarjuk le egy tiszta törlőkendővel.
Meleg helyen legalább 20 percig hagyjuk kelni. A megkelt tésztából készítsünk két cipót, tegyük azokat a vajjal kikent agyagcserepekbe, és további 15 percig hagyjuk kelni.
Mindkettő tetejét kenjük be vízzel, szórjuk meg napraforgómaggal, majd előmelegített sütőben 220 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg a cipókat.
Ha kész, a cserépben hagyjuk teljesen kihűlni, majd borítsuk ki.