Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csengeri joghurtos kifli

70 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csengeri joghurtos kifli tésztájához a tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk. Fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk.
  3. A lapot 12 cikkre vágjuk. A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük őket, a tetejükre pedig reszelt sajtot szórunk. 180 fokon 20 percig sütjük. 

 

Megjegyzés

Finom, roppanós leveles kiflik. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss