Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csemege uborka

MME MME
4 4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vízben elkeverjük a sót, a cukrot, a szalicilt, a borkénport, a szódabikarbónát, és beleöntjük az ecetet. Ilyenkor egy kicsit pezseg. Az uborkát jól megmossuk több vízben. Az üveg aljára rakunk babérlevelet, kaprot, mustármagot, borsot. Szépen sorba belepakoljuk az üvegbe az uborkákat, és felöntjük a lével. Celofánt teszünk az üvegre, és úgy tesszük rá a kupakot. Betesszük a kamrába, és kb. 1 hónap múlva már fogyasztható.

Megjegyzés

Ha gyöngyözni kezd, nem kell megijedni, semmi baja nincs. Amikor kinyitjuk, először akkor is pezseg kicsit, de semmi baja. Évek óta ezzel a receptel teszek el mindenféle savanyúságot. Igaz, most már hordóba rakom, és vegyesen uborka, paprika, gyöngyhagyma, kisdinnye kerül bele. A cseresznyepaprikát is ezzel a lével rakom el. Nem kell forralni, csak összekeverem, és már öntöm is a zöldségekre. Az arány 1 l vízhez van megadva, természetesen ha nem elég a lé, akkor még kell hozzá keverni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss