Elkészítés: A diós laphoz a tojások sárgáját, a lekvárt, a vizet jól kikevertjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, a diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Közepes nagyságú tepsiben (25x37) megsütjük.
A krémhez 1 csomag vaníliás cukrot, 6 evőkanál lisztet, 2 tojást, 2 teáskanál zselatint összekeverünk 5 dl tejjel, és sűrű péppé főzzük. 30 dkg margarint és 25 dkg porcukrot habosra keverünk, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
A diós lapot kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krém felét. Sorba rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik fele következik, rá a diós lap másik része.
A csokimázhoz a margarint felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot és a kakaót, a sütemény tetejére öntjük, lehűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!