hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseh túrós bukta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl langyos tej
  • 7 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 8-10 dkg cukor - ízlés szerint
  • 1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás habbá vert fehérje

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kb. 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatom. A lisztet keverőtálba szitálom, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval (a vaj kivételével) kelt tésztát dagasztok. Amikor szép sima a tészta, a vajat is beledagasztom. Kevés liszttel meghintem, letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem.

Ameddig kel a tészta, a túrót villával összetöröm, a többi hozzávalót belekeverem, a tojáshabbal lazítom.

A tésztát lisztezett felületen átgyúrom, kinyújtom kb. bő ujjnyi magasságra, kb. 7-8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatom. Közepébe az ujjammal tojás nagyságú gödröt lapogatok, és a túróval megtöltöm.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a széleket porcukorral kevert tejjel megkenem, és pihentetem ameddig a sütőt 190 fokra előmelegítem, a sütőbe tolom és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.

Vaníliás porcukorral megszitálva kínálom.

Ezek is érdekelhetnek