Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseh töltött kotlett

MME MME
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst a csontra merőlegesen, minél kisebb nyílást készítve, mélyen, zsebszerűen bevágjuk, fél órára kívül-belül besózzuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítés: A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük, összedolgozzuk a tejföllel, 1 kávéskanál petrezselyemmel, sóval és borssal, visszatöltjük a fehérjékbe. Elkeverjük a mustárban a kakukkfüvet, megkenjük vele a „zsebek” belsejét. A 4 töltött fél tojást beletekerjük a sonkaszeletekbe, a zsebekbe „tűrjük”, a nyílást vékony zsineggel bevarrjuk, tűzálló tálba tesszük. A vajat felforrósítjuk az olajjal, és megöntözzük vele a húst. A forró sütőben 10 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül, erős tűzön további 10-15 percig, pirosra sütjük. A mártáshoz zsírtalanítjuk a pecsenyelét, lábaskába szűrjük, hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük az ételkeményítőt, a mártáshoz adjuk, és éppen csak sűrűsödésig főzzük (2-3 perc). Belekeverjük a maradék petrezselymet, utánasózzuk, borsozzuk, a felével bevonjuk a kotletteket, a többit külön csészében kínáljuk.

Megjegyzés

Semleges ízhatású köret (pl. vajjal párolt zöldség, sós vízben főtt burgonya, burgonyapüré) illik hozzá. Nagyon jó vendégváró, mert előre meg lehet párolni a húst, csak a befejező pirítást kell időzíteni! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss