Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csavart tészta tejszínes gombával

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A szárított gombát 1,5 dl forró vízbe 20 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és durvára vágjuk. Az áztatóvizet félre tesszük. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

2.

A mártáshoz felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott gombát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt friss gombát is. Puhára pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

3.

A gombás alaphoz öntjük az áztatóvizet úgy, hogy a vízben lerakódott üledék ne kerüljön bele az ételbe. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, majd addig főzzük, míg a folyadék harmadrésze el nem párolog. Belekeverjük a tejszínt, és 3-4 percig főzzük.

4.

A kifőtt tésztát a mártáshoz forgatjuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, tálkákba szedjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.

GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Ha tehetjük, ne előre reszelt parmezánt használjuk. Ha frissen reszeljük, sokkal ízletesebb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss