A szárított gombát 1,5 dl forró vízbe 20 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és durvára vágjuk. Az áztatóvizet félre tesszük. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A mártáshoz felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott gombát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt friss gombát is. Puhára pároljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A gombás alaphoz öntjük az áztatóvizet úgy, hogy a vízben lerakódott üledék ne kerüljön bele az ételbe. Hozzáöntjük a bort, felforraljuk, majd addig főzzük, míg a folyadék harmadrésze el nem párolog. Belekeverjük a tejszínt, és 3-4 percig főzzük.
A kifőtt tésztát a mártáshoz forgatjuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, tálkákba szedjük, és a parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ha tehetjük, ne előre reszelt parmezánt használjuk. Ha frissen reszeljük, sokkal ízletesebb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre