A lisztet deszkára szitáljuk, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát, a kétféle cukrot, a sáfrányt, a felkockázott vajat és 1 darab tojást. Alaposan összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
A tésztát kisebb részekre osztjuk, majd mindből vékony hengereket gyúrunk. A tésztákat B alakúra formázzuk, és mindet tepsibe tesszük. A másik tojás sárgájával megkenjük, és mindbe 2-2 teáskanál áfonyalekvárt nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd a kekszeket konyhai rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre