Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csavart kalács főzött csokikrémmel

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Újra átdagasztjuk, újabb 15-20 percre félretesszük.
  2. Ezalatt a krém hozzávalóit a vaj kivételével egy edényben alaposan, csomómentesre keverjük, és mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egészen sűrű krémet nem kapunk.
  3. Levesszük a tűzről és alaposan elvegyítjük benne a vajat. Kihűlésig kevergetjük. Mire teljesen kihűl, fényes, könnyű krémet kapunk. Ha van robotgépünk, azzal felhabosíthatjuk.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 részre osztjuk. Egy-egy tésztacsíkot kisodrunk, a felénél félbehajtjuk és lazán összecsavarjuk a két szálat.
  5. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket, néhány centiméter távolságra egymástól. A tetejüket lekenjük egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd meg 10 percig pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalácsokat 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk és a csokoládékémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A krémet dúsíthatjuk egy kis főzött kávéval is! - hajbea

Ezek is érdekelhetnek

Friss