Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Újra átdagasztjuk, újabb 15-20 percre félretesszük.
Ezalatt a krém hozzávalóit a vaj kivételével egy edényben alaposan, csomómentesre keverjük, és mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg egészen sűrű krémet nem kapunk.
Levesszük a tűzről és alaposan elvegyítjük benne a vajat. Kihűlésig kevergetjük. Mire teljesen kihűl, fényes, könnyű krémet kapunk. Ha van robotgépünk, azzal felhabosíthatjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és 12 részre osztjuk. Egy-egy tésztacsíkot kisodrunk, a felénél félbehajtjuk és lazán összecsavarjuk a két szálat.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket, néhány centiméter távolságra egymástól. A tetejüket lekenjük egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd meg 10 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalácsokat 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk és a csokoládékémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.