Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa vörösboros szilvával

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szilvát hagyjuk felengedni, majd kissé lecsepegtejük. felforraljuk a bort a citrom kifacsart levével, 150 g cukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a szilvát, aztán 8-10 percig főzzük. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra keverjük a tejjel, a maradék cukorral és 1 csipet sóval. Kevergetve beledolgozzuk a lisztet, majd az ásványvizet, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, aztán beleöntjük a tésztamasszát. Amint a tészta alja pirulni kezd, falapáttal megfordítjuk, és négy részre vágjuk. Ezután villával falatnyi darabokra szeljük, majd az egészet aranyszínűre sütjük. Végül vörösboros szilvakompóttal, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk. 

VEGÁN CSÁSZÁRMORZSA ALMÁVAL 

CSÁSZÁRMORZSA EGYSZERŰEN 

CSÁSZÁRMORZSA SÜTŐBEN 

Ezek is érdekelhetnek