A búzadarát egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját , majd a tojások sárgáját, valamint a cukorral felvert fehérjét, és 2 evőkanál olajat. Aki szereti, az tehet bele még mazsolát is. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, amíg sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát nem kapunk.
Egy serpenyőbe, edénybe beleöntjük a maradék olajat. A masszát a felhevített olajra öntjünk, rátesszük a fedőt a lángot a legkissebbre vesszük. Ezután kb. 2 perc múlva felszedjük a lesült részeket, keverőlapáttal apróra tépkedjük, átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat. Sütőben is kisüthetjük.
Savanykás lekvárral (barack, szilva, meggy), vagy porcukorral tálaljuk.