Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa szőlővel

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Egy nagy tálban összekeverjük a búzadarát a tejjel, majd letakarva 3/4 órán keresztül pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a megolvasztott vajat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat elhabarjuk, majd a búzadarás masszához keverjük a citrom lereszelt héjával és a kétféle cukorral együtt. Azután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 
  3. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk a masszát, és a 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. (Ügyeljünk rá, hogy ne piruljon meg!) Azután 190 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, fakanállal felaprítjuk a tésztát, átkeverjük, és addig sütjük tovább, amíg teljesen át nem sül.
  4. A megmosott szőlőszemeket lábasba tesszük, felöntjük az almaborral, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak. Végül leszűrjük a keveréket. Ezzel tálaljuk a császármorzsát. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés porcukorral.

    CSÁSZÁRMORZSA: ÍGY LESZ EGYSZERRE ROPOGÓS ÉS OMLÓS! >>> 

    CSÁSZÁRMORZSA MÁSKÉNT: ÍGY DOBD FEL A HAGYOMÁNYOS SMARNIT! >>>

    POFONEGYSZERŰ DESSZERT, AMI MÁSODIK IS LEHET: CSÁSZÁRMORZSA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 


A császármorzsa tésztájába tehetsz rumba áztatott mazsolát vagy ízlés szerint más aszalt gyümölcsöt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss