Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa körtével

MME MME
3/5
15 perc
bonyolult
olcsó
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A körtét megmossuk, meghámozzuk, vékony csíkokra szeleteljük, és meglocsoljuk citromlével.

Kevés olajat összekeverünk pici sóval, tojással és tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kikeverjük (a tészta ne legyen nagyon folyós, inkább sűrűbb legyen). A masszához adjuk a körtét, és aki szereti, a mazsolát.

Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és amikor forró, a tésztát beleöntjük (mint a palacsintát). Mivel a tészta sűrűbb, letakarjuk fedővel, jól átsütjük, és amikor az alsó fele már barna , megfordítjuk a tésztát (ha sikerül egészben), az alját pedig ismét barnára sütjük. Amikor már éppen kész, 2 darab, nem éles késsel apróra szaggatjuk a tésztát, közben egy kis darabka vajat a serpenyőbe dobunk, az egészet megszórjuk a vaníliás cukorral, és még egyszer kevergetve átpirítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss