Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa burgonyával

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgájákat a cukorral verd habosra. Add hozzá a főtt, áttört burgonyát, a lisztet meg a vajat, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is forgasd bele. A masszát simítsd vastagon kivajazott tepsibe, és tedd előmelegített sütőbe. 200 fokon süsd meg, miközben néhányszor lapáttal törd össze, forgasd meg. Közben a megmosott mazsolát áztasd rumba. Az aranylóra pirult császármorzsát hintsd meg vaníliás porcukorral, és szórd rá a szépen kigömbölyödött rumos mazsolát. Melegen tálalhatod, de ha kihűlt, akkor is finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss