Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa bulgurból

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zacskós bulgurt folyóvízben átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
  2. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
  3. Az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
  4. Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, mert annál hamarább elkészül. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni egy lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
  5. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt teszünk rá.

    10 CSÁSZÁRMORZSA, AMIBŐL DEGESZRE EHETED MAGAD >>>> 

    POFONEGYSZERŰ DESSZERT, AMI MÁSODIK IS LEHET: CSÁSZÁRMORZSA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss