hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csalamádé télire - tartósítószer-mentesen

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a répát megpucoljuk, majd az összes zöldséggel együtt legyaluljuk vagy felszeleteljük, és besózzuk 1 órára.
  2. Ez alatt a babérlevelet, a fekete borsot, az egész köményt, a mustármagot és a koriandert száraz serpenyőben pirítani kezdjük, majd ha intenzív illatot áraszt és a babérlevél kezd megbarnulni, akkor hozzákeverjük a zöldségekhez gyorsan.
  3. A befőttes üvegeket háromnegyedig töltjük a zöldségekkel, a levével együtt, majd az ecetet-vizet-cukrot felforraljuk és ráöntjük úgy, hogy befedje.
  4. Az üvegeket lábasba tesszük, felöntjük vízzel körülötte nyakig, majd felforraljuk és forrástól 20 percig forralgatjuk.
  5. Ekkor egyesével kivesszük a befőttesüvegeket, rátesszük a celofánt és a fémkupakokat szorosan, majd fejjel lefelé visszatesszük a lábasba és ott hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre őket.

Nézd meg videón, hogy készül a tartósítószermentes csalamádé:

Ezek is érdekelhetnek