Elkészítés: Főzőedenybe olajat öntünk, beletesszük a hagymákat, szalonnát, gombát. Kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Beletesszük a lisztet, kicsit keverjük, majd hozzáöntjük a leveskockás levest, beletesszük a felkockázott csirkehúst. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, fehérborssal, plusz beleöntjuk a tejet. Az egészet addig főzzük, míg a csirke megpuhul. Annyi leves kell hozzá, hogy befedje. Ha kész, hozzáadjuk a főtt kukoricaszemeket. Kóstoljuk meg, ha kell tovább fűszerezhetjük. Minél több fűszer van benne, annál jobb.
Tésztához: A hozzávalókat összegyúrjuk, a margarinnak csak az 1/4 részet tesszük bele. Annyi vizet használunk, hogy tészta állagú legyen.
Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, a margarinból rádarabolunk a tészta egyik, keskenyebb szélére, a másik vajazatlan tésztavéget ráhajtjuk, hajtogatással készül, amíg a margarin elfogy. Ha ez így macerásnak tűnik, az egész margarint bele lehet tenni a tésztába.
Hőálló edényt kivajazunk, a tészta felét beleterítjük egyenletesen, rá a húsos massza, befedjük a maradék tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, tojássárgával megkenjük. Addig sütjük, míg a tészta elkészül. Kb. 45 perc.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre