Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Családdal a szabadban: indul a piknik szezon!

Ahogy beköszönt a jóidő, mindenki igyekszik minél több szabadtéri programot szervezni. Nincsenek ezzel másként a családosok sem: Hiszen mi lehetne egyformán kedves program minden korosztálynak, ha nem a kültéri szabadidős tevékenységek? És mi mással lehetne megkoronázni egy ilyen eseményt, mint egy bőséges lakomával?

Korhatár nélkül

Leteríteni a plédet egy parkban vagy egy tisztáson, kipakolni a finomabbnál finomabb falatokat, majd kényelmesen elheveredni, amíg a gyerekek játszanak: ez minden szülő álma. A piknikezés tökéletes színtere lehet családi összejöveteleknek, születésnapok megünneplésének, játszós randiknak és baráti csevegéseknek egyaránt. Minden korosztály számára ideális, hiszen míg a legkisebbeket könnyedén szem előtt lehet tartani a pokrócon, sőt a sport babakocsi ülése hirtelen etetőszék funkciót is kaphat, addig a nagyobbak is találnak maguknak szórakozást a közelünkben. A felnőttek pedig végre összeköthetik a családi programot a kikapcsolódással.

Unatkozás mentes pihenés

Amíg a babakocsik utasai elszunnyadnak, mi pedig éppen igyekszünk túllendülni a kajakómán, valahogy le kell foglalni a nagyobb testvéreket is, ezért nem baj, ha kreatív játékok vagy érdekes könyvek is bekerülnek a piknik kosárba, hogy a pihenni vágyók nyugalma zavartalan legyen, ugyanakkor az unatkozni nem tudók igényei is ki legyenek elégítve. Egyes webáruházak kínálatában minden korosztály részére találhatóak olyan praktikus termékek, melyek jól jöhetnek egy családi megabrunch során.

Mit rejtsen a piknik kosár?

Brunch, uzsonna, estebéd - mindegy, hogy milyen napszakban, hányan és hol kerítünk rá sort, a piknikezésnek megvan a maga romantikus hangulata. De mégis milyen ételeket érdemes elcsomagolni?

A szabadtéri lakomák egyetlen nehézsége, hogy általában asztal és evőeszközök nélkül kell egy-egy fogással boldogulni, ezért érdemes a “kézzel-lábbal” fogyasztható kategóriából választani. A különleges szendvicsek, sós- és édes sütemények, mártogatók és gyümölcsök színes palettája rengeteg lehetőséget rejt, melyeknek csak a fantázia szabhat határt.

 Elnyűtt kockás takaró mellett parkoló használt babakocsi, benne édesen szundikáló kisbaba. A pléden elégedetten sziesztázó szülők mindenféle finomságok körében, körülöttük futkározó gyerekek. Ez az az idilli kép, amit a piknikezés megadhat és amit nem hagynánk ki semmi pénzért.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss